Přejít k hlavnímu obsahu
fotovoltaika

Ministerstvo průmyslu pod novým ministrem Jozefem Síkelou přichází s prvním opatřením, které reálně ovlivní podobu naší energetiky. V rozporu s tím, co slibovaly strany před volbami [1] i s programovým prohlášením vlády [2] zvolil cestu nulové podpory pro fotovoltaiku, zcela minimální podporu větrné energie, dotovat bude naopak výrobu energie ze zemního plynu a uhlí. Vyplývá to z návrhu nařízení vlády k zákonu o podporovaných zdrojích energie [3]. 

 

read more

Obce a komunity s vlastními obnovitelnými zdroji ukazují svoji zodpovědnost a pohled do budoucnosti. Přinášejí vlastní díl k řešení problému změny klimatu, zlepšují ovzduší v dané lokalitě a pomáhají ukazovat cestu dalším. Bez širokého zapojení veřejnosti není proměna energetiky k tomu, aby přestala ohrožovat naši budoucnost, možná. 

 

read more
Litoměřice | Dolní Lhota

Komunitní energetika je skvělou příležitostí, jak si občané, farmáři, obce či skupiny obyvatel mohou snížit účet za elektřinu. Děje se tak ve většině zemí na západ od nás. Velké i malé komunitní projekty vznikají v Německu, Rakousku, Holandsku, ale také třeba ve Španělsku.
read more

Subscribe to Energetika